DSP Neamț va primi sprijin militar în perioada următoare pentru combaterea pandemiei de Covid

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pune la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit MApN, militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Și județul Neamț se află pe lista premierului Nicolae Ciucă, încă de astăzi urmând să ajungă primele efective de militari la Direcția de Sănătate Publică Neamț.

Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, arată sursa citată.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează ministerul.

PUBLICITATE