DSP Neamț, recomandări pentru elevi și părinți

De luni, 8 noiembrie, 83 de unități de învățământ din județul Neamț vor funcționa cu prezența fizică a elevilor. (vezi AICI care sunt școlile)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSP Neamț a transmis câteva recomandări pentru elevi și părinți:

1. Dacă copilul dumneavoastră este bolnav și prezintă simptome de COVID-19, țineți-l acasă până se recuperează.

2. Dacă copilul dumneavoastră prezintă semne de boală precum: febră, nas înfundat, durere în gât sau tuse, cel mai bine este să nu îl trimiteți la școală. Respectați regulile școlii și consultați un medic, dacă este necesar.

3. Pe de altă parte, dacă copilul a intrat în contact cu o persoană infectată, asigurați-vă că rămâne acasă. Informați școala legat de acest aspect.

4. Dacă copilul dumneavoastră prezintă simptome de COVID-19 la școală, profesorul sau personalul școlii va lua măsuri imediat. Părinții vor fi contactați de îndată pentru a-l lua acasă.

5. Contactați medicul de familie pentru a evalua necesitatea administrării unui test COVID-19 copilului și informați școala cu privire la rezultatul testului. Țineți copilul acasă pe o perioadă de timp corespunzătoare recomandării medicului.

6. Dacă școala. vă informează că un coleg de clasă sau un profesor al copilului are rezultat pozitiv la testul COVID19, monitorizați simptomele copilului dumneavoastră. Consultați medicul dacă copilul prezintă simptome de COVID-19 precum febră, tuse sau oboseală.

7. Rămâneți în contact cu școala pentru a primi informații sau noutăți cu privire la întoarcerea copilului la școală și cu privire la programul de învățare.

8. Dacă sunt disponibile vaccinuri pentru copilul dumneavoastră, cea mai bună metodă de protecție este vaccinarea. Vaccinul poate reduce în mod semnificativ riscul dezvoltării unei forme severe de COVID-19, inclusiv riscul spitalizării și al decesului

PUBLICITATE