DSP Neamț, despre programul de screening de cancer mamar

Direcția de Sănătate Publică Neamț în colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iași derulează, începând cu data de 1 iulie 2022, programul de screening de cancer mamar ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân.

Programul se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 50-69 de ani fără o zi, asigurate sau neasigurate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, screeningul realizându-se prin testare mamografică în vederea depistării leziunilor mamare incipiente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Institutul Regional de Oncologie Iași pune la dispoziție o unitate mobilă de screening de cancer mamar, dotată cu mamograf digital, care se poate deplasa în teren împreună cu o echipă medicală, în funcție de solicitări, pentru efectuarea unei testări gratuite. Femeile vor prezenta doar cartea de identitate în original și o copie.

Criteriile pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOPEM sunt:

  • vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani fără o zi;
  • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu sunt însărcinate sau nu alăptează;
  • nu au facut mamografie în ultimele 12 luni.

Programul ONCOFEM se desfășoară în paralel cu proiectul ONCOPREV – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Înscrierile pentru screening se fac la medicul de familie, asistentul medical al acestuia sau asistentul medical comunitar din localitate și în funcție de numărul de persoane care doresc să participe, se va stabili, împreună cu persoana de contact de la IRO Iași, data și locația evenimentului.

PUBLICITATE