DSP Neamț: Asigurarea serviciilor medicale până pe 5 iunie

Având în vedere minivacanța de Ziua copilului și Rusalii, DSP Neamț aduce la cunoștința populației următoarele informații:

  1. Toate unitățile sanitare publice cu paturi din județul Neamț asigură pe această perioadă continuitatea asistenței medicale precum și asistenta medicală de urgență atât prin liniile de gardă cât și prin compartimentele primiri urgențe.
  2. Accesul pacienților la servicii medicale din unități sanitare se face fără condiționarea testării pentru SARS-CoV-2. Pentru situații specifice (pacienți simptomatici, contacți ai unor cazuri pozitive etc.) se poate realiza activitatea de screening la internare prin testarea SARS CoV-2, exclusiv din fondurile proprii ale spitalului, fără a se solicita plata acestora de către pacienți.
  3. Accesul aparținătorilor în unitățile sanitare va fi permis cu respectarea prevederilor legale în vigoare reglementate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 3670/2022, privind stabilirea programului de vizite în unitățile sanitare publice.
  4. Continuitatea asistenței medicale primare la nivelul județului Neamț este asigurată și prin centrele de permanență existente în județ și care funcționează în sistem de gardă. Lista centrelor de permanență poate fi accesată la următorul link: http://www.sant.ro/informatii-utile/unitati-sanitare/centre-de-permanenta/centre-de-permanenta-judetul-neamt-1-1-2023.
  5. Farmaciile de gardă, cu program nonstop, din județul Neamț sunt:
    • ROPHARMA 13 – Piatra Neamț, str. B-dul. Decebal, nr. 14, bl. P10, tel. 0233211234,
    • ROPHARMA 32 – Roman, str. Roman Mușat, nr. 21, tel. 0233742454.
  6. Program de lucru al farmaciilor aflate în relație contractuală cu CAS Neamț poate fi consultat la următorul link: http://www.casan.ro/casnt/post/5738-orar-farmacii-pentru-luna-iunie-2023.html.
  7. În cazul situațiilor de urgențe medicale, recomandăm populației să apeleze numărul unic de urgență 112.
PUBLICITATE