DSP Neamț: 4 noi centre de vaccinare în Neamț pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Începând de azi, 10.02.2021 este disponibilă programarea în următoarele centre de vaccinare:  

  • Piatra Neamţ – Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ, 
  • Bicaz – Bloc ANL, 
  • Cordun – Căminul Cultural Simioneşti,  
  • Pipirig – Baza sportivă multifuncţională. 

Fiecare centru are disponibile 60 de locuri pe zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În 15 februarie începe vaccinarea în aceste centre cu vaccinul AstraZeneca

Se pot programa persoanele care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac  parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice și lucrătorii care desfășoară activități în domenii  esențiale, inclusiv personalul din unitățile de învățământ.

Programările se fac prin intermediul  platformei electronice programare.vaccinare-covid.gov.ro, medicul de familie/curant sau prin call  center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numărul de suport 021. 414.44.33. 

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor  de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și  Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont  de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la  momentul autorizării condiționate de punere pe piață, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu  vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii  acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. Intervalul de timp recomandat între cele  două doze este de 8 săptămâni.

PUBLICITATE