Drum blocat în Neamț din cauza aluviunilor. Intervenții de urgență în două comune

ACTUALIZARE: [Galerie FOTO] Potop în Neamț. Drumuri blocate și zeci de familii izolate

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Neamţ (începând cu ora 15:15), traficul rutier este blocat (pe aproximativ 250 de metri), din cauza aluviunilor şi a apei scurse pe carosabil, pe DN15 Borsec –Poiana Largului, pe raza comunei Poiana Teiului. Traficul a fost deviat pe DJ155F (comuna Ceahlău). Se acţionează cu două utilaje din cadrul SDN Călugăreni. – informează Poliția Română

Conform unei raportări a Prefecturii Neamț, situația la ora 16:00 se prezenta astfel:

Sunt afectate comunele Farcasa și Poiana Teiului. În Farcasa (Soci), pârâu ieșit din matcă. Se acționează de la primărie cu 2 buldoexcavatoare, de la Târgu-Neamț. La fața locului se deplasează și 2 subofițeri cu 1 autospecială. În comuna Farcasa au produs inundații paraul Busmei si pârâul Stejarul.
În comuna Poiana Teiului au produs inundații pârâul Faurul si un torent afluența al pârâului Bolatau.
Au fost solicitate 2 utilaje de către cele 2 primarii. S-au solicitat utilaje si la o firmă din zona pentru a se suplimenta forțele. Se actioneaza in zona cu toate echipajele de la Poiana Teiului. S-au suplimentat cu forte de la Targu Neamt si Piatra Neamt.

ACTUALIZARE ora 16:30: 

Conform ISU Neamț, se acționează in comunele Farcasa, Borca, Grințieș, Poiana Teiului. Cu echipaje de la Detasamentul Targu Neamț. Au plecat in sprijin forte de la Piatra Neamț.

DN 17B km 75+500 extravilan Frumosu (colmatat canal podeț) se circula pe un singur sens.

Au fost salvate 3 persoane din casa, in satul Busmei, comuna Farcasa. Una dintre persoane este un copil de 1 an.

În comuna HANGU pârâul Sasu a transportat aluviuni in DC 146, circulația este blocată, sunt izolate circa 60 gospodării

Brad cazut pe carosabil pe DN17B la statia Petrom . Blocheaza 50% dintr-un sens de mers. Se intervine cu forte ISU pentru îndepărtare.

ACTUALIZARE: [Galerie FOTO] Potop în Neamț. Drumuri blocate și zeci de familii izolate

PUBLICITATE