DRDP: 103 autoutilaje cu material antiderapant au intervenit în județele Moldovei

Precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute au determinat intervenţia echipajelor de deszăpezire ale DRDP Iaşi în întreaga Moldovă, pentru asigurarea unui trafic în siguranţă pe drumurile naţionale.  

Astfel, la nivelul tuturor judeţelor din aria de competenţă, în intervalul 17 decembrie 2017, ora 16:30 – 18 decembrie 2017, ora 05:00, s-a acţionat cu 103 autoutilaje şi s-au răspândit 671 tone material antiderapant. Nu au fost înregistrate probleme, însă o atenţie deosebită a fost acordată zonelor de munte din judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

Menţionăm că, la acest moment, pe reţeaua de drumuri naţionale de pe raza DRDP Iaşi circulaţia se desfăşoară normal şi nu s-au semnalat evenimente deosebite.

De asemenea, pentru perioada următoare, meteorologii anunţă ninsori moderate cantitativ, în special în zona de munte, cu o răcire a vremii şi minime negative în toată ţara. Pe acest fond, reluăm recomandarea la adresa şoferilor de a circula cu atenţie, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţii de iarnă şi cu informarea prealabilă cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi drastice, cuprinse între 1.305 lei şi 2.900 lei.

Pentru informaţii despre starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor prin dispeceratul său – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea drumurilor pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale. Informaţii suplimentare puteţi accesa şi pe https://www.facebook.com/cnadnr/.

PUBLICITATE