Dragoș Chitic: „Știu că sunt o țintă pentru unele persoane sau grupuri de interese.”

Începutul de an este greu pentru primarul Dragoș Chitic, care pare să fie lovit din toate părțile. Bugetul primăriei a fost serios afectat de modificările aduse de PSD  Codului Fiscal, lucru care a dus automat la creșterea cu 12% a taxelor și impozitelor locale, creditul bancar pe care primăria îl moștenește de 10 ani a ajuns astăzi la nivelul maxim de plată, organizația PSD Piatra-Neamț a încept un atac (mincinos spunem noi) la adresa primarului și a PNL, toate culminând cu chemarea acestuia la DNA pentru clarificări cu privire la contracte ale fostei conduceri a primăriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nu știm dacă lucrurile bune și vizibile făcute în oraș în ultima perioadă deranjează pe cineva, dar primarul Dragoș Chitic a spus totul într-o frază: ”Stiu ca sunt o țintă pentru unele persoane sau grupuri de interese. De ,,prieteni” nu duc lipsă”. În același timp, a mulțumit pentru susținere persoanelor care l-au încurajat pe pagina de Facebook, spunându-le: ”Atunci cand nu faci lucruri de care să-ți fie frică sau rușine, când nu ești construit să încalci legea, este normal să sa finalizeze cu bine astfel de probleme.

Mai multe aspecte legate de activitatea de edil al fostului primar Gheorghe Ștefan au ajuns în faza de cercetare de către DNA – Serviciul Teritorial Bacău. Este vorba de contracte de asociere sau parteneriate făcute între primăria Piatra-Neamț și Clubul de Forbal ”FC Ceahlăul”, cu mulți ani în urmă.

În aceste zile, DNA a solicitat mai multor persoane din cadrul primăriei Piatra-Neamț să aducă lămuriri, să dea explicații cu privire la actele întocmite în acea perioadă. Una din persoanele chemate a fost și actualul primar Dragoș Chitic, care, printr-un gest de transparență, a făcut public acest lucru, iar declarația integrală o puteți citi mai jos:

„De când am preluat conducerea Primăriei Piatra Neamț am demonstrat transparență in activitatea mea și v-am obișnuit să vă comunic orice subiect pe care il apreciez de interes pentru comunitatea noastră. De aceea, consider ca trebuie să știți, că DNA Bacău continua cercetarea inceputa de mai mulți ani referitoare la unele aspecte din trecutul primăriei, dintr-o perioadă în care instituția era condusă de o altă persoană. De-a lungul anilor s-au solicitat de la primărie diverse documente, iar în anul 2014, procurorii DNA au descins la clubul Ceahlaul, intr-o perioada in care eu nu mai eram intr-o functie executiva . Aspectele cercetate de DNA Bacau au fost consemnate in trecut si in rapoartele Curtii de Conturi in urma controalelor pe care le-a efectuat la Primaria Piatra Neamt si care sunt publice, unele dintre ele fiind intens mediatizate si de o parte a presei locale. Acum, DNA Bacău a decis să extindă cercetările pentru anumite elemente privitoare la finanțarea Clubului de Fotbal Ceahlăul Piatra Neamt. Conform procedurii persoanele care pot aduce lămuriri privind activitatea derulată în acea perioada vor fi invitate, sa o facă.
În acest context, deși eram printre puținii primari de localități importante din țară care nu trecuseră pe la DNA, iată că am fost și eu invitat, deși consider ca nu am nicio legătură cu această cauză. Mi s-a adus la cunostință faptul că se fac cercetari privind unele aspecte din activitatea de atunci a primariei. Majoritatea celor care vor fi chemați la audieri au, surprinzător pentru mine, calitatea de suspect. Personal apreciez ca prea usor ești etichetat de o instituție a statului care trebuie să fie un model de imparțialitate, de corectitudine . Nu este placut să fii pus în astfel de situație, mai ales atunci când esti construit să fii corect și să respecți legea. Încălcarea legii este străină de mine, fără nicio legatura cu modul meu de a trăi și de a lucra. Dar, sunt convins, voi trece și peste această încercare, cu capul sus. Adevărul este doar unul singur și sunt sigur că așa va rezulta și în urma cercetărilor, mai ales că mi-am declarat întreaga disponibilitate. Eu mai cred într-o Românie normală !”

PUBLICITATE