Dragnea și PSD, învinși de „stradă”. Au RETRAS ordonanța!


Premierul Sorin Grindeanu a decis RETRAGEREA Ordonanţei de Urgenţă de modificare a Codului Penal. Anunţul a fost făcut astăzi (4 februarie). Decizia vine după o întâlnire a premierului cu liderii celor două partide care formează coaliţia de guvernare. Anunțul a fost făcut de Călin Popescu Tăriceanu, care nu a mai aşteptat ieşirea publică a premierului Grindeanu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând cu ora 20:30, premierul Sorin Grindeanu a declarat în conferință de presă:
„Am luat, după aceste zile, câteva decizii. Prima, mâine vom face în regim de urgență o ședință de guvern pentru abrogarea acestei ordonanțe. Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România. „,

Acesta a mai spus ca, pentru a pune in acord decizia Curtii Constitutionale privind definirea abuzului in serviciu, va demara consultari cu partidele de Opozitie, in urma carora Guvernul va realiza un proiect de lege ce va fi trimis in Parlament.

Grindeanu nu a facut nici o referire la o posibila demisie, spunand doar ca ministrul Justitiei „isi asuma consecintele”

Reamintim că la Palatul Parlamentului, liderii PSD și ALDE s-au întâlnit, astăzi (4 februarie) într-o ședință urgentă. Întâlnirea vine la scurt timp după ce Liviu Dragnea anunța că vrea retragerea OUG pentru modificarea Codului Penal. Președintele PSD mai susținea că nu mai poate ține în frâu membrii și simpatizanții PSD și că un milion de oameni ar putea ajunge să protesteze la un eventual miting al PSD.

D.M.B.
PUBLICITATE