Național: Dragnea promite 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie din nord-estul ţării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri la Botoşani că Guvernul va aproba „cât de curând”, prin ordonanţă de urgenţă, un program de sprijin pentru nord-estul ţării.

Mai exact, Guvernul va acorda un ajutor de câte 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie, din satele din șase județe aflate în nordul Moldovei (Neamţ, Suceava, Vaslui, Bacău, Botoşani, Iaşi), pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Promisiunea lui Liviu Dragnea amintește de programul electoral al PPDD, partidul fondat de Dan Diaconescu, cel care a înființat postul de televiziune OTV. Dan Diaconescu promitea în campania din 2012 câte 20.000 de euro pentru fiecare cetățean român dacă partidul său intra în Parlament. PPDD a intrat în parlament, dar s-a desființat de facto după ce Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la închisoare pentru corupție. – notează g4media.ro

„Plecând de la ideea că această regiune are un PIB pe locuitor de 27.000 de lei/an faţă de 44.000 de lei media naţională, am gândit, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. 

Acordarea de 20.000 de lei în fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole.

Cei care vor şi mai mulţi bani, pot merge până la 40.000 de lei şi le putem acorda garanţii pentru credite. Şi aici vorbim de izolarea termică şi energetică prin anvelopare, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajeră prin sisteme solare.

Programul se adresează cetățenilor, persoane fizice și va fi aprobat cât de curând prin OUG și nu are caracter de ajutor de stat” – a spus Liviu Dragnea

PUBLICITATE