Două zile de coșmar pe drumurile din Neamț – 2 morți și 14 răniți


În ziua de 28 octombrie a.c., orele 07.10, pe strada Cuza Vodă din Roman, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 64 ani din Roman conducea un autoturism pe un segment de drum care face legătura între Oficiul Poștal și strada Cuza Vodă, nu a respectat semnificația indicatorului Oprire, a pătruns în drumul principal, unde a intrat în coliziune cu un moped condus de un bărbat de 55 ani din Roman. Urmare a producerii accidentului, mopedistul a fost rănit ușor.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporala din culpa

În ziua de 28 octombrie a.c., orele 16.40, pe DJ 155B, pe raza comunei Urecheni, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea unei persoane.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 56 ani din comuna Timișești, județul Neamț conducea un autoturism pe DJ155B, nu a păstrat o distanță de siguranță față de un atelaj hipo care se deplasa în fața sa și a intrat în coliziune cu acesta. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, abandonând autoturismul la fața locului. Ulterior acesta a fost găsit de către polițiști. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat faptul că cei doi conducători de vehicule se aflau sub infleunța alcoolului. Din accident a rezultat rănirea ușoară a căruțașul, un bărbat de 18 ani din Timișești. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporala din culpa și părăsirea locului accidentului.

În ziua de 28 octombrie a.c., orele 14.52, pe DN 15, în afara localității Podoleni, s-a produs un accident rutier din care au rezultat un număr de 8 victime.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce o femeie de 29 ani din Podoleni, conducea un autoturism pe DN 15, a efectuat virajul la stânga pentru a patrunde pe un drum comunal fără a se asigura, moment în care a intrat in coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 23 ani din Tarcău, care se angajase in depasirea a autoturismului. În urma producerii accidentului au rezultat 8 victime, după cum urmează: Din autoturismul condus de conducătoarea auto în vârstă de 29 ani: o persoană decedată în vărstă de 61 ani (femeie), 3 răniți grav cu vârste de 29 ani ( conducatoarea auto), un bărbat 65 ani și o minoră de 14 ani precum și 3 răniți ușor ( toți bărbați) cu vârste de 25 ani, 11 ani și 5 ani.
Din autoturismul condus de conducătorul auto în vârstă de 23 ani a rezultat rănirea gravă a unei femei de 19 ani. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infractiunilor de ucidere din culpă și vatamare corporală din culpa (vezi articol – AICI)

În ziua de 29 octombrie a.c., orele 13.39, pe DN 2, pe raza localității Secuienii Noi, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea a trei persoane.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 68 ani din Onești conducea un autoturism pe DN 2, a pătruns pe sensul opus și a intrat în coliziune cu două autoturisme care circulau regulamentar. Urmare a producerii accidentului conducătorul auto de 68 ani a fost rănit grav, iar ceilalți doi conducători auto implicați în accident au fost răniți ușor, respectiv un bărbat de 49 ani din Iași și o femeie de 41 ani din Roman. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporală din culpă.

În ziua de 29 octombrie a.c., orele 18.33, pe DN 2, pe raza Secuienii Noi, sa produs un accident rutier din care a rezultat decesul unei persoane.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 64 ani din Botoșani conducea un autoturism pe DN 2, a surprins și accidentat mortal o femeie de 73 ani din comuna Secuieni care se angajase în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj rutier. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infractiunii de ucidere din culpa.

În ziua de 29 octombrie a.c., orele 18.50 pe strada Ștefan cel Mare din Roman, s-a produs un accident rutier din care a rezultat rănirea a două persoane.
Din primele cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 56 ani din comuna Botești conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare din Roman și în timp ce se afla sub influnța alcoolului, ajuns la o trecere cu calea ferată, nu a păstrat o distanță de siguranță față autoturismul ce se afla în fața sa și a intrat în colizune cu acesta. În urma impactului, autoturismul care a provocat accidentul a fost proiectat pe sensul opus unde a intrat in coliziune cu o autoutilitară ce tracta o remorcă și care se deplasa regulamentar. În urma producerii accidentului conducătorul celui de-al doilea autoturism implicat în accident precum și o pasageră au fost răniți ușor. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infractiunii de vatamare corporala din culpa

D.M.B.
PUBLICITATE