Două persoane au decedat și alte 7 au fost rănite în urma a 2 accidente pe drumurile județului

În seara zilei de 01.11.2015, în jurul orei 20.30, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15D, în afara localității Girov a avut loc un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări se pare că în timp un bărbat de 54 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism pe DN 15D, având direcția de deplasare Roman- Piatra Neamț, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare fata de vehiculul cu tracțiune animală, care circula în fața sa și cu care a intrat în coliziune. În urma impactului a rezultat decesul unui bărbat de 53 de ani, din Girov care mergea pe drum pe lângă atelajul hipo și rănirea gravă a unui bărbat de 38 de ani, care ducea calul de căpăstru, circulând pe partea carosabilă. În urma verificărilor efectuate a reieșit că vehiculul cu tracțiune animală nu era echipat corespunzător, pe timp de noapte, bărbatul de 38 de ani fiind sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările în cauză sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.


În noaptea de 01/02.11.2015, în jurul orei 03.00, polițiștii rutieri au intervenit în soluționarea unui accident de circulație, produs în localitatea Costișa, la intersecția drumurilor DN 15 cu DJ 159C, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor șase.

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 43 de ani, din Adjud conducea un autoturism marca Dacia Nova pe DJ 159C din direcția de deplasare Borlești-Costișa, la intersecția cu DN 15, nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire”, intrând în coliziune cu un autoturism marca Dacia Logan, în regim de taximetrie, care circula pe DN15 din direcția de mers Piatra Neamt – Bacău. In urma impactului a rezultat decesul unei tinere de 17 ani din Cândești, pasageră în autoturismul Dacia Nova, rănirea conducătorilor auto și a pasagerilor aflați în autoturisme. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE