Două Olimpiade naționale găzduite de județul Neamț, în perioada 20-28 aprilie 2017

În perioada 20-28 aprilie, județul Neamț are onoarea de a fi desemnat gazda etapei naționale a Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă și a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru domeniul Agricultură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

In perioada 20-26 aprilie 2017, județul Neamț va fi gazda Olimpiadei Naționale de Limba Germană Modernă, concurs de excelență, ce reuneşte elevi din clasele IX – XII, cu rezultate deosebite obţinute la etapa judeţeană.
Activităţile organizate cu acest prilej reunesc, într-o structură competiţională de elită, elevi şi profesori din întreaga ţară. Județul Neamț este reprezentat de 10 elevi.
Deschiderea festivă va avea loc joi, 20 aprilie 2017, orele 18.00, în Sala Calistrat Hogaş a Consiliului Judeţean Neamţ, iar festivitatea de premiere se va desfășura miercuri, 26 aprilie 2017, începând cu ora 9.00, în aceeași sală. Proba scrisă se va desfășura pe 21aprilie 2017, ora 9.00, la Colegiul Național Calistrat Hogaș Piatra-Neamț.

În anul școlar 2016-2017, județul Neamț are onoarea de a fi desemnat gazda etapei naționale a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru domeniile: Agricultură – cultura plantelor și Agricultură – creșterea animalelor.
Competiția se desfășoară în perioada 24 – 28 aprilie 2017, în localitățile Roman și Horia, unde sunt așteptați 150 de elevi, profesori însoțitori și membri ai Comisiei Centrale. Elevii participanți vor susține o probă scrisă la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman și o probă practică, ce se va desfășura la Liceul Tehnologic ”Ion Ionescu de la Brad” Horia. Cazarea elevilor și a profesorilor însoțitori se face la Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, care și-a deschis larg porțile acestui eveniment, cu ospitalitatea caracteristică, pentru a primi echipajele din 32 de județe ale țării.
Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naționale de Agricultură va avea loc luni, 24 aprilie, ora 17, la sala de festivități a Colegiul Tehnic ”Danubiana” Roman, unde sunt așteptați reprezentanți ai autorităților județene și locale, precum și personalități ale învățământului universitar și preuniversitar agricol.
Olimpiada se va desfășura sub semnul personalității marcante a lui Ion Ionescu de la Brad, întemeietorul științei agricole românești, cunoscut pașoptist și membru de onoare al Academiei Române, născut la Roman.

PUBLICITATE