Două localuri din Neamț, închise de ISU înaintea petrecerilor de Revelion

Două localuri din Neamț au fost sancționate și închise temporar pentru nereguli grave legate de securitatea la incendiu, descoperite în timpul controalelor efectuate de ISU Neamț.

„În fiecare an, în luna decembrie, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, inspectorii de prevenire execută acțiuni de îndrumare și control la unități de alimentație publică care organizează petreceri de Revelion pentru identificarea şi înlăturarea potenţialelor cauze generatoare de situații de urgență.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În data de 29 decembrie 2023, în urma activităților amintite mai sus, efectuate la doi operatori economici din comunele Borlești și Zănești au fost constatate mai multe nereguli.” – a transmis ISU Neamț

Drept consecință, ambele unități au primit o amendă contravențională semnificativă, în valoare de 30 000 lei fiecare. De asemenea, s-a aplicat și sancțiunea complementară de oprire a funcționării și de sigilare a spațiilor respective, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

ISU Neamț a menționat că oprirea funcționării sau utilizării construcțiilor este aplicabilă doar pentru construcțiile din categoriile comerț, cultură sau turism, așa cum sunt definite în HGR 915/2015.

De asemenea, se precizează că lipsa unei autorizații de securitate la incendiu nu conduce automat la oprirea funcționării, ci doar în cazul încălcării grave a cerinței de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite în același regulament.

PUBLICITATE