Două licee din județul Neamț au primit titlul de „Şcoală Europeană” (ediția 2018)

Ministerul Educaţiei Naționale a premiat joi, 24 mai 2018, unitățile de învățământ preuniversitar câştigătoare ale celei de-a XV-a ediţii a Competiției Naționale „Şcoală Europeană”. Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană” celor 61 de „Școli Europene” s-a desfăşurat în Sala „Nicolae Iorga” a Palatului Parlamentului din București, cu începere de la ora 13:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Fiecare unitate de învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană – 2018″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ. MEN va repartiza sumele către inspectoratele școlare judeţene/Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, acestea urmând să le transfere unităţilor de învăţământ.

La ediţia din acest an s-au înscris 112 unităţi de învăţământ preuniversitar din 29 de județe și din Capitală.

Pe lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale „ŞCOALĂ EUROPEANĂ” – ediția 2018 -, se află și două unități de învățământ din județul Neamț:

  1. Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț (locul 9)
  2. Colegiul Tehnic „Petru Poni” Roman (locul 48)

Această competiție se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică la nivel european, prin care autoritatea națională în domeniu susține unitățile de învățământ și valorizează experiențele acestora acumulate în cadrul proiectelor europene de parteneriat între școli.

Rezultatele complete sunt disponibile pe site-ul MEN – AICI.

PUBLICITATE