Două incendii, joi, în comuna Borlești (FOTO)

Ieri, la ora 18:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Mastacăn din comuna Borlești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Borlești, Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Roznov.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la mansardă și acoperișul casei și la o anexă alipită cu posibilitatea propagării la o altă casă.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 mp, bunurile materiale din 3 încăperi ale mansardei (mobilier, electrocasnice, materiale textile) și o anexă de 20 mp în care erau centrala termică, scule și alte bunuri de uz gospodăresc. Nu au fost victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire.

După finalizarea intervenției din localitatea Mastacăn pompierii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărescă situată într-o gospodărie din localitatea Ruseni.

Incendiului s-a manifestat la o anexă gospodărescă (afumatoare) de 5 mp. Nu au fost victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de gătit.

PUBLICITATE