Două incendii, în Săvinești și Bodești, stinse de pompierii nemțeni

Două incendii au izbucnit ieri, 29 noiembrie, în jurul orei 15:30, în localitățile Săvinești și Bodești.

Primul a avut loc la ora 15:22, când prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o garsonieră situată la parterul unui bloc de locuințe de pe strada Tineretului din comuna Săvinești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La locul solicitării s-au deplasat forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra-Neamt și SVSU Roznov.
12 persoane s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție, iar alte 2 persoane au fost evacuate de pompieri. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars bunurile materiale din interiorul garsonierei (mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile și documente). De asemenea s-a acționat pentru evacuarea fumului din interiorul garsonierei și de pe casa scării.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric.” – a transmis ISU Neamț

Cel de-al doilea a izbucnit în jurul orei 15:35, când pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Bodeștii de Jos din comuna Bodești.

„La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bodești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 50 mp din acoperișul locuinței.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.” – au mai precizat reprezentanții ISU Neamț

 

PUBLICITATE