Două incendii în orașul Roznov. Au luat foc o locomotivă de tren și acoperișul unei case


Sâmbătă, 30.01.2016, la ora 23:19, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locomotivă în oraşul Roznov.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov cu o autospecială, constatând că locomotiva era inundată cu fum.

Pompierii au stins în scurt timp incendiul, în urma căruia a ars bobinajul de la statorul generatorului principal al locomotivei. Până la sosirea forţelor de intervenţie mecanicul trenului care se îndrepta către Piatra Neamţ a acţionat cu un stingător.

Incendiul a izbucnit la intrarea în oraş, iar mecanicul, conform instrucţiunilor specifice, a continuat deplasarea până în Gara CFR, concomitent cu apelul de urgenţă şi apoi operaţiunile de primă intervenţie. Cauza probabilă a incendiului: generator suprasolicitat.


Sâmbătă, 30.01.2016, la ora 19:28, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Slobozia, oraşul Roznov.

La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Forţele şi au stins incendiul, în urma căruia a ars acoperişul casei, construit din astereală din lemn şi învelit cu plăci de azbest şi draniţă, pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.
La intervenţie a participat şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Roznov cu o autospecială.

PUBLICITATE