Două incendii în Neamț. Unul a fost pus intenționat (FOTO)

În această după amiază, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Slobozia, orașul Roznov.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Roznov și pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Incendiul se manifesta la acoperiș, în jurul coșului de fum, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars 2 mp de acoperiș (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) și un mp din tavanul locuinței.

Coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

În jurul orei 13:40, prin apel la 112, pompierii romașcani au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă din comuna Ruginoasa.

La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Roman și voluntari din cadrul SVSU Ruginoasa cu un buldoexcavator.

Incendiul se manifesta generalizat la o casă (nelocuită) și la anexe gospodărești, cu posibilitatea propagării la o gospodărie învecinată.

Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza multitudinii materialelor combustibile și a condițiilor meteo (vânt).

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, în urma căruia au ars casa și anexele gospodărești cu o suprafață de aproximativ 100 mp.

Acțiunea intenționată a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

PUBLICITATE