Două femei, victime după ce o casă a luat foc de la o lumânare (FOTO)

O intervenție de urgență a avut loc astăzi în comuna Timișești, unde pompierii au fost chemați să stingă un incendiu ce a cuprins o locuință, lăsând în urmă victime și pagube semnificative.

Astăzi, la ora 11:18, un apel de urgență a mobilizat echipaje ale pompierilor în comuna Timișești pentru a face față unui incendiu violent care a cuprins o casă. Detașamentul de Pompieri Târgu-Neamț, împreună cu SVSU Timișești și SAJ (Ambulanța) Târgu-Neamț, au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosire, salvatorii au găsit incendiul manifestându-se generalizat la acoperișul și în interiorul locuinței.

Înainte de sosirea forțelor de intervenție, locuitorii au reușit să scoată o femeie de 83 de ani din casa în flăcări. Victima, inconștientă și cu arsuri la nivelul membrelor, a fost preluată rapid de echipajul SMURD și transportată la spitalul din Târgu-Neamț pentru îngrijiri medicale.

O altă victimă, o femeie de 49 de ani care a intervenit pentru salvarea persoanei mai în vârstă, a suferit intoxicații cu fum și a necesitat, de asemenea, asistență medicală. Aceasta a fost preluată de SAJ și dusă la aceeași unitate medicală.

„Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 120 mp, tâmplăria din pvc aferentă (uși și ferestre) și bunurile materiale din interiorul acesteia.” – a transmis ISU Neamț

Cauza probabilă a incendiului a fost identificată ca fiind folosirea neglijentă a unei lumânări în spații închise.


Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, ce pot produce importante pagube materiale și pierderea de vieți omenești:

  • nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, articole de îmbrăcăminte, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi a provoca incendii.
  • asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;
  • aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;
  • stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;
  • asiguraţi-vă că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea;
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.

PUBLICITATE