Două accidente, trei victime, astăzi în Neamț

Astăzi, 7 decembrie, în jurul orei 9.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe drumul național 15 B.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 33 de ani, din Târgu-Neamț, conducea un autoturism pe drumul național 15 B, în localitatea Dumbrava, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto și a unei femei, în vârstă de 38 de ani, din județul Iași, pasageră în același autoturism.

Bărbatul în cauză a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Tot astăzi, 7 decembrie, în jurul orei 9.20, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe o stradă din localitatea Gârcina.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce o tânără, în vârstă de 21 de ani, din Gârcina, conducea un autoturism pe strada Episcop Melchisedec Ștefănescu din aceeași localitate, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a acroșat gardul unui imobil.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea tinerei în cauză.

Aceasta a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

În condiţiile producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (lapoviţă, ninsoare sau vânt puternic), polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț recomandă, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie.

Polițiștii recomandă, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Întrucât vântul puternic, lapoviţa, ninsoarea şi depunerile de polei afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

PUBLICITATE