Două accidente cu victime, provocate de șoferi beți

La data de 4 martie, în jurul orei 18.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe o stradă din localitatea Borlești.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp că un bărbat, de 51 de ani, din Borlești, conducea un moped pe strada Aleea Ruşilor, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a căzut pe partea carosabilă, accidentându-se.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea bărbatului în cauză.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii au constatat faptul că cel în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul implicat în evenimentul rutier nu era înregistrat sau înmatriculat.

În cauză,  polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat. în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Azi-noapte, în jurul orei 02.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe o stradă din Târgu-Neamț.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un tânăr, de 23 de ani, din Agapia, conducea un autoturism pe strada Băile Oglinzi, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, moment în care a intrat în coliziune cu două autoturisme staționate în afara părții carosabile.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea conducătorului auto.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o pedeapsă cu închisoarea.

Polițiștii Serviciului Rutier Neamț organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

PUBLICITATE