Două accidente de muncă mortale, în Neamț, în luna aprilie

Două accident de muncă mortale au avut loc în luna aprilie, potrivit unui comunicat al ITM Neamț.

În luna aprilie 2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au fost realizate un număr de 191 acţiuni de control, din care 100 în domeniul relaţiilor de muncă şi 91 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 184 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un număr de 107 angajatori au fost sancţionaţi cu 120 de sancţiuni contravenţionale, din care 101 avertismente contravenţionale şi 19 amenzi în cuantum de 109.400 lei.

Au fost realizate un număr de 91 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 66 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 59 angajatori au fost sancţionaţi cu 66 de sancţiuni contravenţionale, din care 58 avertismente contravenţionale şi 8 amenzi în cuantum de 29.500 lei.

Analiza situaţiei evenimentelor de muncă:

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 13 evenimente de muncă.

Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie, utilizarea  necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel sau de la mică înălţime.

Dintre evenimentele comunicate, două au fost mortale.

Toate  evenimentele  comunicate sunt în curs de cercetare.

PUBLICITATE