Dosar penal pentru o femeie din Piatra-Neamț prinsă cu țigări de contrabandă


În ziua de 21.10.2016, ora 21.30, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Români au organizat un filtru între localitățile Giuleşti şi Prajeşti, pe drumul comunal 95, pentru verificarea autovehiculelor în trafic, în vederea prevenirii infracțiunilor judiciare, dar și a actelor ilicite de comerț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma controalelor efectuate, a fost depistată în flagrant o femeie de 56 de ani, din Piatra Neamț, care deţinea în autoturismul condus cantitatea de 100 pachete de ţigări, respectiv 2000 ţigarete, ce aveau aplicate timbru fiscal emis de autoritățile Republicii Moldova.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia prevăzută şi pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi conform art. 270 din Legea 86/2006.

Cele 100 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, valoarea prejudiciului urmând a fi stabilit de DRAOV Iaşi.

D.M.B.
PUBLICITATE