Dosar penal pentru furt de energie electrică în Roman

În ziua de 20.10.2015, în jurul orei 13.00, Poliţia mun. Roman a fost sesizată despre faptul că la punctul de lucru al unei societăți situate în mun. Roman, există o branşare ilegală la reţeaua de distribuţie energie electrică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La faţa locului s-a deplasat imediat o echipă de cercetare, sesizare confirmându-se prin faptul că punctul de lucru din curtea societăţii, era branşat ilegal la reţeaua de distribuţie de energie electrică, printr-o instalaţie care ocolea aparatul de măsurare a consumului de energie electrică. În cauză, prejudiciul urmează să fie comunicat de către societatea de distribuție a energiei electrice, iar cercetările sunt continuate de către polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de ,,furt de energie electrică, faptă prev. de art. 228 alin. 1 din Codul Penal, raportat la art. 92 alin. 2 din Legea 123/2012.

Reamintim faptul că, în cazul consumului fraudulos de energie, toţi consumatorii oneşti sunt afectați, pentru că aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra calităţii serviciilor de distribuţie a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave.

Comunicat al Poliției Neamț

PUBLICITATE