NEAMȚ: Dosar clasat în cazul medicului prins în flagrant când lua șpagă

Dosarul în care un medic ortoped al Spitalului Municipal din Roman a prins pe 24 septembrie, în flagrant, luând mită, a fost clasat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anchetatorii au stabilit că banii pe care denunţătorul i-ar fi dat nu au fost condiționați, iar medicul este nevinovat.

Astfel, se poate confirma declarația medicului care a susținut încă de atunci că nu a cerut bani fiului pacientei operate și că persoana respectivă i-ar fi plasat plicul într-un sertar al biroului, profitând de un moment de neatenţie.

Reamintim că în data de 24.09.2019, ca urmare a unei sesizări primite la Direcția Generală Anticorupție (DGA), ofițeri de poliție ai DGA Neamț au organizat și realizat prinderea în flagrant a unui medic, după ce a primit o sumă de bani de la aparținătorul unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale.

Medicul, șeful Secției de Ortopedie și Traumatologie, ar fi primit de la ruda unui pacient, în urma unei intervenții chirurgicale, suma de 500 de lei.

După realizarea acțiunii de prindere în flagrant, medicul a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, iar față de acesta a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

PUBLICITATE