Doi șoferi s-au ales cu dosar penal. Unul prins drogat, altul fără permis și agresiv

Într-o singură noapte, polițiștii din Neamț a interceptat doi conducători auto care reprezentau un pericol pe drumurile publice: unul sub influența substanțelor psihoactive și altul conducând fără permis și cu un comportament agresiv.

Primul incident a avut loc în jurul orei 01:30, pe strada Orhei din Piatra-Neamț, unde un tânăr de 22 de ani din Girov a fost oprit pentru control. Deși testul pentru alcool a fost negativ, aparatul Drug Test a indicat prezența posibilă a substanțelor psihoactive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„În noaptea de 7 spre 8 martie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, au depistat în trafic, pe strada Orhei, în Piatra-Neamț, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din Girov.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Totodată, efectuându-se testarea cu aparatul Drug Test, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Tânărul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a existenței substanțelor interzise.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.” – a transmis Poliția Neamț

Cel de-al doilea caz s-a petrecut în seara zilei de 7 martie, la ora 21:10, când polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat pe DN2-E85, în localitatea Traian, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani din Iași. Acesta nu numai că a fost surprins depășind limita de viteză cu 51 km/h, dar și-a manifestat agresivitatea în trafic.

„La data de 7 martie a.c., în jurul orei 21:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, au depistat în trafic, pe sectorul de drum DN2-E85, în localitatea Traian, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Iași, care se deplasa cu viteza de 101 km/h (+51 km/h peste limita legală de viteză), acesta manifestând un comportament agresiv în trafic.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că acesta avea dreptul de a conduce vehicule suspendat din data de 09 august 2023.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.” – au mai precizat polițiștii

PUBLICITATE