Doi șoferi s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinși beți la volan

La data de 22 iunie, în jurul orei 09.00, polițiștii rutieri din cadrul Postului de Poliție Doljești au depistat în trafic un bărbat, de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Doljești.

Conducătorul auto din aceeași localitate, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 23 iunie, în jurul orei 00.50, polițiștii Biroului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Dacia, din Piatra Neamț.

Conducătorul auto din Piatra Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

„Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Recomandăm tuturor conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice ori alte substanţe.

Consumul de băuturi alcoolice reprezintă principala cauză generatoare de accidente de circulaţie.

Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacţie, afectează puterea de concentrare şi vederea.

Consumul de substanţe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simţuri, conducătorul auto asumându-şi iraţional riscuri în trafic.

Substanţele psihoactive, combinate cu alcoolul, sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier.” – IPJ Neamț

PUBLICITATE