Doi șoferi, prinși drogați la volan pe drumurile din Neamț

În decurs de câteva ore, polițiștii din Neamț au identificat doi conducători auto care păreau să fie sub influența substanțelor psihoactive, amândoi fiind testați negativ la alcool dar cu indicii pentru alte substanțe.

Primul incident a avut loc pe 16 martie, când un șofer de taxi de 38 de ani din Dulcești a fost oprit pentru control pe DJ 158. În ciuda faptului că testul alcoolscop a indicat un rezultat negativ, testarea suplimentară a sugerat prezența substanțelor psihoactive. Polițiștii au decis să-l conducă pe bărbat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, care să confirme consumul de substanțe interzise.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În noaptea de 17 martie, un alt caz similar a fost raportat în Târgu-Neamț, unde un bărbat de 30 de ani a fost depistat în trafic având aceleași indicii ale consumului de substanțe psihoactive, deși testul pentru alcool a fost, și în acest caz, negativ. Și acest conducător auto a fost dus la spital pentru teste suplimentare.

„Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana în cauză fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.” – au precizat polițiștii nemțeni

În ambele situații, a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

PUBLICITATE