Doi șoferi din Neamț, aflați sub influența alcoolului, au încercat să fugă de polițiști

Doi șoferi din Neamț, aflați sub influența alcoolului, au încercat să fugă de controlul polițiștilor. Unul dintre ei a fost reținut.

Primul incident s-a petrecut pe data de 28 martie, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat un autoturism pe strada 6 Decembrie în localitatea Botești, condus de un bărbat de 31 de ani, din Roman. Refuzând să oprească la semnalele polițiștilor, conducătorul auto a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 10 km.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„La data de 28 martie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii din cadrul biroului Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic, pe strada 6 Decembrie, în localitatea Botești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Roman.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele organelor de politie şi a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 10 km, până în localitatea Botești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 03.12.2023, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În baza administrării materialului probator, a față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.” – a transmis Poliția Neamț

Cel de-al doilea eveniment a avut loc în noaptea de 28-29 martie, când, în localitatea Răucești, un alt șofer a încercat să fugă pe jos după ce a fost somat de polițiști să oprească autoturismul.

„În noaptea de 29 martie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în trafic, în localitatea Răucești, un autoturism condus de o persoană de sex masculin.

Polițiștii au procedat, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase, pentru oprirea autoturismului în cauză, de la volanul acestuia coborând o persoană de sex masculin care a început să alerge.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar în urma somațiilor aceasta s-a oprit, stabilindu-se identitatea acestuia, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare pozitivă, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.” – au mai precizat reprezentanții Poliției Neamț

PUBLICITATE