Doi români, printre arestații de poliția Britanică, în urma atacului de la Londra

ACTUALIZARE
Referitor la articolele de presă conform cărora doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în urma raidurilor efectuate după incidentul de tip terorist de la Londra din noaptea de 3 spre 4 iunie, vă transmitem următoarele:

Conform datelor oficiale obţinute până la acest moment, informaţia conform căreia doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliţia Metropolitană nu deţine date care să confirme acest articol de presă.

Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetățenilor români care au informaţii în legătură cu acest incident să pună la dispoziție autorităților britanice toate datele și informațiile pe care le dețin.

 

ȘTIREA INIȚIALĂ
Au apărut zvonuri că, printre cei 12 suspecţi arestaţi, azi, de poliţia britanică, ar fi şi unul sau doi români. Totul a pornit de la un comentariu publicat de o jurnalistă pe site-ul The Guardian. Ea spune că a vorbit cu angajatul unui restaurant din estul Londrei. Iar angajatul respectiv i-ar fi spus că unul dintre cei „5 sau 6” ridicaţi de poliţie dintr-un apartament este român sau est-european. – conform tvr.ro

Ar fi vorba despre un bărbat de 22 sau 23 de ani, de treabă, tăcut, care locuia acolo cu fratele sau cu prietena lui. Şi că ei obişnuiau să meargă să comande mâncare în localul respectiv.

Martorul susţine că, alături de cei doi români, locuiau 4 bărbaţi de culoare, unul dintre ei posibil somalez care purta veşmânt islamic.

Reamintim că Londra a fost lovită, azi-noapte, de un grup de terorişti, care a intrat în plin cu o furgonetă în oamenii care erau pe Podul Londrei. Sunt 7 morţi: 6 ucişi cu maşina, al 7-lea  a fost înjunghiat şi a murit mai târziu, la spital. În total, sunt 48 de persoane rănite: 21 în stare critică.

Atentatul s-a produs cu 5 zile înainte de alegerile anticipate din Regat, iar campania electorală a fost suspendată pentru a doua oară din acelasi motiv: atac terorist.

În ultimele trei luni, Marea Britanie a fost ținta atacurilor teroriste de 3 ori, iar bilanţul este tragic: 34 de morți şi sute de răniți.

sursa: tvr.ro