Doi pompieri din Neamț, salvatori în ziua de Paști

În prima zi de Paști, doi pompieri din cadrul ISU Neamț, Andrei și Lucian, au salvat o femeie rănită într-un accident rutier grav la intersecția județelor Neamț și Iași.

„În prima zi de Paști, Andrei și Lucian, doi pompieri de la Detașamentul Roman, după terminarea turei de serviciu, în timp ce se deplasau către casă au oprit în zona intersecției ce face legătura între județele Neamț și Iași deoarece traficul rutier era oprit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tocmai avusese loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme în care se aflau trei persoane. Conducătorii auto erau ieșiți din autoturisme, însă o femeie, pasageră într-unul dintre autoturisme, acuza dureri și nu se putea mișca.” – a transmis ISU Neamț

Andrei și Lucian, observând că participanții la trafic încercau să o extragă pe victimă în mod inadecvat, au intervenit imediat pentru a coordona salvarea.

„Andrei și Lucian le-au spus că nu trebuie să facă acest lucru deoarece îi pot face mai mult rău și că trebuie extrasă cu atenție, cu ajutorul echipamentelor din dotarea autospecialei SMURD.” – au spus pompierii nemțeni

Lucian a acționat rapid, imobilizând victima cu grijă, în timp ce Andrei a deconectat bornele bateriei pentru a evita riscul unui incendiu și a curățat carosabilul.

„Ambii colegi s-au comportat firesc, ca și cum ar fi fost trimiși la intervenție, doar că nu erau cu autospeciala. La scurt timp au ajuns colegii de la ISU Iași cu ambulanța SMURD și au preluat victima.

Sg.maj. Cornilă Andrei și sg.maj. Micu Lucian sunt sunt doi tineri absolvenți ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă din Boldești promoția noiembrie 2023.

Cei doi tineri, aflați la începutul carierei, dau dovadă de responsabilitate în societate și demonstrează că meseria este brățară de aur.

Felicitări pentru implicare, suntem mândri de voi!” – a mai precizat ISU Neamț

PUBLICITATE