Doi polițiști au ieșit la „vânătoare” de șoferi ca să facă un ban în plus


Joi, 12 mai a.c., ca urmare a unui apel la TelVerde Anticorupţie 0800.806.806, doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (I.P.J.) Neamț au fost prinși în flagrant în timp ce primeau suma de 100 lei cu titlu de mită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în aceeași zi, un cetățean a apelat TelVerde Anticorupţie 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție, sesizând că, în timp ce se deplasa cu o autoutilitară încărcată cu material lemnos, a fost oprit pentru control de doi agenţi de poliţie din cadrul unui post de poliţie – I.P.J. Neamț.
Aceștia au solicitat conducătorului auto să le dea o sumă de bani pentru a nu aplica măsurile legale de sancţionare. Cetățeanul a precizat că, anterior, în mai multe rânduri, cei doi poliţişti au pretins și primit sume de bani cuprinse între 50 şi 100 lei pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale la regimul silvic, deşi deţinea documente legale (avize de însoţire secundare).

În baza sesizării telefonice, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Neamţ, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț s-au deplasat la faţa locului unde a fost desfăşurată activitatea de prindere în flagrant.

Astfel, echipa operativă a intervenit imediat după ce conducătorul auto i-a remis unuia dintre poliţiști suma de 100 lei.

Cei doi agenţi de poliţie au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând aceștia să fie cercetați în stare de libertate.

Comunicat Direcţia Generală Anticorupţie

PUBLICITATE