Doi muncitori au murit striviţi de o bucată de beton

Un tragic accident de muncă a avut loc joi, în jurul orei 18:30, în comuna băcăuană Secuieni. Doi muncitori care descărcau plăci de beton dintr-o mașină cu numere de Neamț au murit striviți de unul dintre elementele din beton.

Presa locală scrie că cei doi bărbați făceau canalizări comunale şi descărcau niște materiale din beton atunci când a avut loc accidentul de muncă. Conform imaginilor, mașina din care se descărcau plăcile de beton are numere de Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Din primele cercetări polițiștii au stabilit că, în timp ce doi bărbați de 52, respectiv 49 de ani, descărcau materiale de construcții dintr-un ansamblu TIR, cu ajutorul unui buldoexcavator manevrat de un alt barbat, un autoturism s-ar fi angajat în depășirea celor două vehicule și ar fi acrosat cu oglinda pe unul din muncitori.

Din chingile buldoexcavatorului ar fi căzut ulterior un element din beton peste cei doi barbati, provocându-le decesul.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.” – ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Bacău

foto: ziaruldebacau.ro
PUBLICITATE