Doi minori de 15 și 16 ani, au încercat să fugă, cu mopedul, de polițiști

Doi minori de 15 și 16 ani, au încercat să fugă de polițiști după ce au condus un moped în localitatea Piatra Șoimului.

Incidentul a avut loc în noaptea de 19 spre 20 iulie, în jurul orei 23:50

„Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui moped ce se deplasa din direcția sat Piatra Șoimului, către satul Poieni.

Deoarece conducătorul mopedului nu s-a conformat semnalului luminos și acustic al polițiștilor, aceștia au pornit în urmărirea acestuia.

Pe DC 127, în localitatea Piatra Șoimului cele două persoane au abandonat vehiculul și s-au deplasat pedestru, polițiștii reușind identificarea și depistarea acestora.” – a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Conducătorul mopedului, un minor de 15 ani, din Piatra Șoimului și pasagerul în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că vehiculul în cauză nu era înregistrat în circulație, conform reglementărilor în vigoare și nu prezenta plăcută cu serie de identificare.

„Polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.” – au mai transmis polițiștii

PUBLICITATE