Doi bicicliști, implicați în accidente rutiere pe raza județului Neamț

În dimineața zilei de 18.05.2017, polițiștii rutieri au intervenit la două accidente rutiere, în care au fost implicați bicicliști. Unul dintre acestea a avut loc pe raza localităţii Ţibucani din județul Neamţ, fiind implicat un bărbat de 49 de ani, din localitate, care în timp ce circula pe bicicletă s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cel de-al doilea accident a avut loc în jurul orei 11.30, pe DJ 158, în localitatea Moldoveni, din primele cercetări stabilindu-se următoarele: În timp ce un bărbat de 76 de ani, din Moldoveni circula pe o bicicletă pe DJ 158, dinspre Roman spre Buhuși, ar fi schimbat direcția de mers spre stânga, fără să se asigure și a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus.

În urma celor două accidente de circulaţie a rezultat rănirea bicicliștilor, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

BICICLIȘTI, ECHIPAȚI-VĂ CORESPUNZĂTOR ȘI RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE!
Vremea frumoasă aduce în trafic iubitorii mișcării pe două roți, fapt pentru care recomandăm bicicliștilor să se echipeze corespunzător și să respecte regulile de circulație. Poliția Română recomandă tuturor celor cărora le place să meargă cu bicicleta: Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător; Când circuli pe bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni! Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescentreflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescentreflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu. Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură- te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic. nainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul. La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură- te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta! Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheață sau zăpadă. Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice; Poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața. Circulând cu bicicleta, nu te agăța de vehicule aflate în mers. Copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat.

PUBLICITATE