Doi bărbați din județul Neamț, reținuți în afara țării, în urma cooperării Schengen

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen cooperează pentru identificarea persoanelor, care fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, polițiștii au preluat doi nemțeni, de la autoritățile britanice, după ce aceștia au fost dați în urmărire internațională și au fost depistați pe teritoriul Marii Britanii.

În data de 07.09.2017, o escortă formată din poliţişti nemțeni au preluat doi bărbați de 25 și 32 de ani, din Dragomirești și Roman, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de instanțele românești.
Tânărul de 25 de ani a fost dat în urmărire internațională, după ce a fost condamnat la 3 ani de închisoare și amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, fiind depistat în data de 15.08.2017 de autoritățile britanice.
Totodată romașcanul de 32 de ani a fost depistat pe teritoriul Marii Britanii în data de 27.03.2017, fiind condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

În primele 6 luni ale anului în curs, 34 de persoane căutate de polițiștii nemțeni au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

PUBLICITATE