Doar o amendă penală după un accident cu 8 victime

Procesul unui cetăţean spaniol, care, beat fiind, a comis un foarte grav accident, soldat cu opt victime, este pe cale de a se termina după opt ani.

Potrivit Adevărul, Judecătoria Piatra Neamţ, s-a pronunţat deja şi a aplicat inculpatului doar o amenă penală, în cazul în care au fost rănite opt persoane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Accidentul a avut loc pe 28 octombrie 2013, în localitatea Zăneşti. Cetăţeanul străin a intrat cu maşina într-un mijloc de transport în comun oprit într-o staţie pentru a lua un călător.

Spaniolul şi alte şapte persoane au fost grav rănite, dar numai patru victime au fost părţi civile în procesul penal.

La finele procesului, magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ l-au găsit vinovat pe spaniol de conducere sub influenţa alcoolului. A fost condamnat la 300 de zile de amendă, pentru această faptă. Altfel spus, 100 lei/zi amendă, adică o sancţiune penală de 30.000 lei.

Aceeaşi decizie a fost stabilită pentru vătămarea corporală din culpă a patru persoane. Cele două sancţiuni au fost contopite şi a rezultat o amendă penală de 40.000 de lei.

„Atrage atenţia inculpatului D. G. Javier asupra dispoziţiilor Art. 63 Cod penal, potrivit cărora, dacă persoana condamnată, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor – amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile de închisoare şi, în cazul înlocuirii pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii, unei zile-amendă îI corespunde o zi de închisoare“, notează decizia instanței.

PUBLICITATE