Doar ieri, 9 decembrie, polițiștii au confiscat 345 de pomi de iarnă transportați ilegal

În dimineața zilei de 10.12.2015, orele 05.05, polițiștii Postului de Poliție Bicazu Ardelean au oprit în trafic o autoutilitară ce transporta pomi de iarnă. În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 49 de ani, din București, s-a stabilit că acesta nu deținea documente de provenienţă sau transport pentru cei 245 de pomi de Crăciun, identificați în autoutilitară.
Polițiștii au confiscat pomii, ce au fost predați în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravențional cu amendă de 2000 lei, conform Legii 171/2010 pentru transport ilegal de material lemnos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot în dimineața zilei de 10.12.2015, orele 06.00, polițiștii Postului de Politie Dămuc au identificat în trafic, o autoutilitară condusă de un bărbat de 50 de ani, din Iași, ce transporta 100 pomi de iarna nemarcați de către organele silvice și fără a deține documente legale de proveniență și transport.
S-a dispus confiscarea celor 100 pomi de iarnă transportați ilegal și predarea acestora în custodia Ocolului Silvic Bicaz, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea nr. 171/2010 privind Codul Silvic.


Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră, efectuează controale în trafic, iar specialiștii din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice desfășoară controale la societățile cu profil de prelucrare material lemnos, tocmai pentru a limita tăierile ilegale de arbori și pentru a preveni infracțiunile și contravențiile silvice săvârșite, îndeosebi, în această perioadă a anului.
De la începutul lunii noiembrie și până în prezent au fost recuperați circa 800 de pomi de iarnă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea provenienței materialului lemnos.

PUBLICITATE