În doar două zile polițiștii au confiscat 106 m de plasa monofilament folosită ilegal


În doar două zile, în urma acțiunilor organizate, polițiștii au confiscat 106 m de plasa monofilament folosită ilegal

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca urmare a unei acțiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal şi a comerţului ilegal cu produse piscicole, ieri, polițiștii Postului de Poliţie Poiana Teiului, împreună cu reprezentanţii unei asociații, au identificat în zona Lacului de acumulare Izvorul Muntelui, trei persoane care pescuiau cu plase monofilament.
Cei trei tineri cu vârste cuprinse între 25 și 27 de ani, din Farcașa au amplasat în apă plasele, ce au fost scoase și inventariate de polițiști, fiecare plasă având lungimea de 2 m, lăţimea de 1 m, iar ochiurile de 5 cm.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament , prevăzută şi pedepsită de art.64 lit. k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

În seara zilei de 22.05.2016, o echipă formată din polițiștii Postului de Poliţie Ceahlău şi ai Postului de Poliţie Grinţieş, împreună cu reprezentanţii unei asociații, au acţionat în zona Lacului de acumulare Izvorul Muntelui, ocazie cu care au identificat 8 plase de pescuit monofilament, amplasate în apă. În zona adiacentă localizării plaselor nu a fost identificată vreo persoană, iar acestea au fost scoase din apă, pentru a fi confiscate. În urma inventarierii, a rezultat că cele 8 bucăți de plasă monofilament, totalizau 100 de metri lungime, având o lățime de 1,50 m fiecare și ochiuri de 6 și 7 cm.

În cauză, polițiștii continuă cercetările pentru identificarea autorilor și pentru tragerea acestora la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art.64 lit. k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura şi pedepsită cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

PUBLICITATE