Doar cinci paturi mai sunt libere în secțiile ATI din țară

În spitalele din România mai sunt libere doar cinci paturi în secțiile de terapie intensivă (ATI) Covid.

Potrivit autorităților, conform datelor existente, la nivel național există 1.374 de paturi de ATI pentru pacienții bolnavi de Covid-19.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

De asemenea, 1.320 de paturi ATI sunt ocupate în țară. În București sunt avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienții de Covid-19.

În toată țara sunt libere cinci paturi ATI pentru pacienții bolnavi de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În paralel, se lucrează pentru asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Paturile neocupate sunt la spitale din București – 3, Galați – 1 și Vrancea – 1.

În spitale, numărul total de persoane internate cu Covid-19 este de 11.742. Dintre acestea, 1.320 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la ATI.

Potrivit unei informări transmise în această dimineață de managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, situația la unitatea medicală se prezintă astfel:

Numărul de paturi disponibile pentru internarea pacienților pozitivi: 11 (11 pe secții și 0 în ATI (terapie intensivă), din care 0 cu ventilator)

Numărul de paturi disponibile pentru internarea pacienților suspecți: 2 ( 2 în secții și 0 în ATI, din care 0 cu ventilator) (deoarece într-un salon cu 6 paturi se poate interna un singur pacient suspect)

Numărul de paturi disponibile pentru internarea pacienților pozitivi și cu patologii asociate: 6

Sunt internați 197 pacienți pozitivi în diverse locuri (secții sau compartimente)

Sunt internați 8 pacienți suspecți, adică 8 saloane ocupate.

PUBLICITATE