În doar 3 ore, polițiștii au prins 4 șoferi inconștienți (beți sau fără permis)


În doar trei ore, polițiștii au constatat, în flagrant, patru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 17.08.2016, în jurul orei 16.00, în timp ce polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Urecheni se aflau în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pe raza satului Timișești, au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, care conducea un tractor, ce avea ataşat un utilaj agricol tip balotiera. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânărul avea restricționat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Astfel a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot în jurul orei 16.00, un echipaj de poliție rutieră a oprit în trafic un autoturism care a fost înregistrat de aparatura radar circulând cu viteza de 90 km/h pe raza localității Neagra.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că șoferul, un bărbat de 44 de ani, din Mureș, nu deține permis de conducere eliberat de autoritățile române.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1500 lei și 4 puncte penalizare, pentru depășirea limitei de viteză, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În jurul orei 18.00, alți doi conducători auto au fost depistați fiind sub influența alcoolului, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice.

În localitatea Zănești polițiștii au oprit în trafic, pe DN 15, un autoturism condus de către un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat faptul că acesta se afla sub influența alcoolului.

Totodată, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Dămuc s-au sesizat din oficiu despre faptul că, în timp ce un bărbat de 39 de ani, din Reghin, conducea un autoturism pe DJ 127A, a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. Acesta a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat .

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar conducătorilor auto le-au fost reținute permisele de conducere. – se arată într-un comunicat al IPJ Neamț

Dan Mihail B.
PUBLICITATE