Doar 2 paturi mai sunt libere în secțiile ATI din țară

Doar două paturi libere mai sunt, astăzi, în spitalele din România pentru pacienții cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă.

În data de 30 septembrie 2021, la nivel național există 1.374 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1.364 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La nivel național sunt libere 2 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Situația paturilor ATI COVID libere, altele decât cele rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2:

  • Brașov – 1
  • Cluj – 1

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, precizând că se pune accent pe locurile destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Potrivit unei informări transmise în această dimineață de managerul Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, situația la unitatea medicală se prezintă astfel:

Numărul de paturi disponibile pentru internarea pacienților pozitivi: 11 (11 pe secții și 0 în ATI (terapie intensivă), din care 0 cu ventilator)

Numărul de paturi disponibile pentru internarea pacienților suspecți: 6 (6 în secții și 0 în ATI, din care 0 cu ventilator)

Numărul de paturi disponibile pentru internarea pacienților pozitivi și cu patologii asociate: 6

Sunt internați 208 pacienți pozitivi în diverse locuri (secții sau compartimente)

Sunt internați 8 pacienți suspecți, adică 8 saloane ocupate (deoarece într-un salon cu 6 paturi se poate interna un singur pacient suspect).

Reamintim că astăzi în România a fost raportat cel mai mare bilanț zilnic de cazuri de COVID, de la debutul pandemiei: 12.032 de îmbolnăviri. (vezi articol AICI)

PUBLICITATE