DNA (rechizitoriu): 200.000 de lei primiți de Gheorghe Ștefan într-o geantă de laptop

Fostul primar al municipiului Piatra-Neamț Gheorghe Ștefan ar fi primit cei 200.000 de lei ceruți pentru a interveni în atribuirea unui contract aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile într-o geantă de laptop, susțin procurorii DNA în rechizitoriul trimis instanței. – notează Agerpres

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunțat marţi (25 aprilie 2017), trimiterea în judecată într-un nou dosar penal a lui Gheorghe Ştefan, fostul primar de la Piatra Neamţ, pentru trafic de influență. Acesta este acuzat că, în 2009, în contextul în care o societate intenționa să participe la o procedură publică de atribuire a unui contract finanțat din fonduri nerambursabile, i-ar fi solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate. (vezi articolul AICI)

Banii respectivi, spun anchetatorii, ar fi fost pretinși de Gheorghe Ștefan în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări. În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, Gheorghe Ștefan ar fi primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei, susțin procurorii.

„(…) suma de 200.000 de lei a fost remisă în numerar, într-o geantă de laptop, la o dată apropiată de finalizarea lucrărilor aferente proiectului derulat de comuna Brusturi, județul Neamț, după efectuarea unei plăți de către beneficiar. (…) , la câteva zile după încasarea banilor s-a deplasat la sediul SC (…) SA din municipiul Piatra Neamț unde, în parcarea imobilului, i-a dat geanta cu bani lui (…) pentru a-i fi remisă lui Gheorghe Ștefan”, precizează procurorii în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

DNA precizează că, anterior, Gheorghe Ștefan a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare.

sursa: Agerpres

PUBLICITATE