DJST Neamț – Ediția 2016 a Cupei „Coșul de Aur” – Roman și Piatra-Neamț


Direcția Pentru Sport și Tineret Neamț, în colaborare cu Inspectorarul Școlar al Județului Neamț, a organizat ediția 2016 a Cupei “Coșul de Aur”. A fost o competiție dedicată liceenilor iubitori de baschet, care s-au întrecut la aruncări libere din trei puncte diferite, conform regulamentului.
Concursul s-a desfășurat atât la Roman, cât și la Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Debut la Roman
Pe 17 decembrie 2016, elevi de la trei licee din Roman au concurat pe parchetul sălii de sport a ColegiuluiTehnic “Danubiana”. Au dorit a-și verifica abilitatea de a nimeri coșul de la linia de aruncări libere tineri de la Liceul Tehnologic “Vasile Sav”, Colegiul Tehnic “Danubiana” și Colegiul Național “Roman Vodă”. S-a concurat la patru categorii: fete clasele 9-10 și 11-12, băieți clasele 9-10 și 11-
12.

“Roman Vodă” nu a avut concurență la “feminin 11-12”, echipa formată din Theona Vartolaș și Zety Mușat reușind 10 puncte. În schimb, colegele lor mai mici, de la grupa “9-10” – Teodora Toma și Patricia Ivanov – s-au confruntat cu echipa de la “Danubiana”– Alexandra Mocanu și Larisa Maftei. Primele au înscris 11 puncte, iar adversarele lor doar 9.

La băieți a fost agitație ceva mai mare și mai multe puncte consemnate. Două echipe, reprezentantele de la “Roman Vodă” și “Vasile Sav”, au concurat la categoria “9-10”. Rolland Șandor și David Țampău au reușit 19 puncte pentru “Sav”, în timp ce romanvodiștii Octavian Baba și Matei Iordache au adunat 36 de puncte și au câștigat.

Trei echipe au fost la categoria“ băieți 11-12”. Locul 1 a revenit „dublului“ de la Roman Vodă (Alexandru Maftei și Sebastian Nechita), care a înregistrat 31 de puncte. Pe locul secund a fost “Vasile Sav” – Adrian Apetrii și Robert Mihăilă – cu 18 puncte, în timp ce “Danubiana” a terminat pe 3, cu 15 puncte reușite de Gabriel Maftei și IonuțAvram.

DJST Neamț ţine să mulțumească pe această cale profesorilor care au sprijinit acțiunea de la Roman și care au afirmat că astfel de competiții trebuie să mai aibă loc. Ei sunt: Theodor Mărdărescu (Vasile Sav), Bogdan Polak (Danubiana), Irinel Severin și Marcel Șerban (Roman Vodă).

Coșgheterii din 2016, de la Piatra Neamț

Sala de sport a Colegiului Național “Petru Rareș” din Piatra Neamț a fost locul de întâlnire în ziua de duminică, 18 decembrie 2016, a mai multor concurenți de la liceele din oraşul de la poalele Pietricicăi. S-au înscris elevi de la: “Petru Rareș”, Colegiul Național “Gheorghe Asachi”, Colegiul Național de Informatică, Colegiul Național “Calistrat Hogaș”, Liceul Tehnic “Spiru Haret” și Liceul de Arte “Victor Brauner”.

La categoria “fete 11-12” s-a întâmplat ca la Roman și s-a înscris o singură echipă. Fetele de la “Asachi” – Giulia Beța și Adelina Afetelor – au adunat împreună 49 de puncte. Cu această ocazie s-a desemnat cea mai bună aruncătoare la coș dintre fete în 2016, Adelina Afetelor, cu 32 de puncte. Trei echipe au intrat în concurs la “fete 9-10”. De “bronz” a fost echipa de la “Brauner”, Bianca Ionescu și Andreea Mertescu (8p), de “argint” au fost elevele de la “Asachi”, Laura Ciobanu și Ana Maria Rusu, cu 17 puncte, iar locul 1 a revenit echipei de la “Petru Rareș” – Raluca Miron și Teodora Pușcalău – cu 19 puncte.

Patru echipe s-au înscris și au concurat la “băieți 9-10”. Petruca Flavius și Cosmin Ungureanu au reprezentat CN “Hogaș” și au terminat pe locul 4 (9p). “Asachi” (19p) i-a avut sub panou pe Tudor Sîrbu și Dragoș Nicoară și a terminat pe locul 3, iar o poziție mai sus s-a clasat “Petru Rareș” – Rareș Tomulescu și Ștefan Stoleru – cu 44 de puncte. Locul 1 a revenit echipei formate din Andrei Hohan și Marco Petruca, de la “Informatică”, punctele adunate fiind 56.

“Băieți 11-12” a fost grupa cea mai animată la Piatra Neamț. S-au înscris cinci formaţii, din care două de la “Spiru Haret”.Una dintre ele, alcătuită din Adrian Său și Vlad Bucur Țepeș, a fost ultima, cu 17 puncte. Sub podium s-a clasat “trupa” de la “Asachi” – Paul Șchiopu și Denis Nechita – cu 31 de puncte, iar “bronzul” a revenit celor de la “Spiru Haret 2” (37p – Sebastian Crăciun și George Buruiană).

Radu Cărăuș și Andrei Grădinaru au fost speranțele gazdelor de la “Petru Rareș” într-o victorie, iar aceștia au adunat 56 de puncte. Cu această idee nu a fost de accord însă echipa de la “Informatică”. Daniel Aonicesei și Florin Unghianu au scuturat plasa coșului pentru un total de 75 de puncte, din care 50 s-au trecut în dreptul lui Florin Unghianu, coșgheterului din 2016 la băieți.

DJST Neamț mulțumește pentru implicare profesorilor care au însoțit echipele mai sus menționate la competiția de la Piatra Neamț și care au asigurat şi arbitrajul. Numelelor sunt: Mihai Mancaș (Calistrat Hogaș), Vasile Purice (Gheorghe Asachi), Vasile Lazăr (Informatică), Constantin Hanganu (Victor Brauner), Alina Militaru (Spiru Haret), Gheorghe Grigoraș Popa și Dan Forman (Petru Rareș), Laurențiu Andrei (Șc.Gen.Nr.2 Piatra Neamț) și Iany Almășanu (Șc.Gen.Nr.5 Piatra Neamț).

Fiecare dintre cei clasați pe podium a plecat acasă, atât la Roman, cât și la Piatra Neamț, cu câte o diplomă și o minge de baschet, premiile fiind asigurate de DJST Neamț.

D.M.B.
comunicat DJST Neamț
PUBLICITATE