Distincție post-mortem pentru o asistentă din Piatra-Neamț

Ieri, 14 octombrie, pe scena special amenajată în fața Catedralei Mitropolitane din Iași a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva.

La finalul Liturghiei, Înaltpreasfințitului Părinte Teofan a decorat post-mortem trei cadre medicale care și-au pierdut viața în lupta pentru vindecarea celor infectați cu noul coronavirus. – notează doxologia.ro

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Trei cadre medicale au primit Crucea Moldavă, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Mariana Adrioaia, medic specialist medicină internă și fost director al Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, Virginica Nistor, asistentă medicală la Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei din Piatra Neamţ, și Tatiana Costin, infirmieră la spitalul din municipiul Bacău.

Virginica Nistor, soție și mamă a două fete, a fost asistentă medicală la Direcția de Asistență Socială a Primăriei din Piatra Neamț.

A lucrat la DSP Neamț și ISU Neamț după ce s-a suspendat activitatea școlilor.

S-a infectat cu Covid-19 după ce a luat contact cu mai multe persoane testate, apoi, pozitiv.

A trecut la Domnul pe 23 aprilie.

În toată această perioadă de criză medicală, provocată de pandemia cu noul coronavirus, Patriarhia Română i-a îndemnat pe ierarhi și pe preoți să intensifice unirea rugăciunii cu fapta bună, manifestată prin acțiuni sociale concrete ale Bisericii.

De asemenea, Sectorul Social-Filantropic al Administrației Patriarhale a făcut public raportul activităților de sprijin oferite în timpul stării de urgență: în cele două luni, Biserica a oferit ajutoare în valoare totală de peste 4,3 milioane euro (20.896.872 lei) persoanelor vulnerabile și instituțiilor medicale afectate de pandemia Covid-19.

PUBLICITATE
SURSĂDoxologia