Disperată de nesiguranţa din Târgu-Neamţ, o tânără femeie de afaceri vrea să renunţe la tot

Am ajuns în 2018 să-mi fie frică să merg pe stradă, să am un bar, pentru că sunt ameninţată…” Acesta este începutul mesajului pe care o tânără femeie de afaceri din Târgu-Neamţ l-a postat pe o reţea de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Nesiguranţa din oraş a adus-o în disperare de cauză, iar ultimele evenimente în care câteva grupuri de romi s-au bătut în plină stradă, în imediata apropiere a barului pe care îl administrează, a făcut-o să iasă public: „nu mai rezist şi nu mai vreau să stau în stres, să îmi fie stresaţi clienţii din cauza ameninţărilor cerşetorilor”.

Mai mult decât atât, îşi doreşte să renunţe la afacerea pe care o are de mult timp, din cauza sistemului care nu-i oferă nici ei şi nici clienţilor, protecţie: „…îmi doresc astăzi, la această oră, să renunţ la tot, pentru siguranţa mea. Mulţumesc sistemului din această ţară în care m-am chinuit să construiesc ceva.”

Problema cerşetorilor şi a micii infracţionalităţi este cunoscută în Târgu-Neamţ, grupurile de romi din zona pieţei şi cele din Humuleşti sau Vânători fac legea de ani de zile, în timp ce autorităţile locale par depăşite.

Incidentul de ieri (vezi articolul – AICI), în care cele două grupuri au blocat o stradă pentru a se răfui, demonstrează negru pe alb că la Târgu-Neamţ autoritatea locală nu mai impresionează pe nimeni.

Ce-i drept, în ultima vreme, oraşul Târgu-Neamţ a fost preocupat să livreze ţării şi judeţului „cadre de nădejde” pentru partidul aflat la guvernare.  Deşi este plin de demnitari la toate nivelurile proveniţi politic din oraşul de sub Cetate (ministru, preşedinte de CJ, parlamentari, directori de servicii publice, etc), Târgu-Neamţ rămâne după cum se poate vedea un oraş nesigur, în care autorităţile locale sunt inexistente şi în care tinerii oameni de afaceri se gândesc serios să renunţe.

Aceasta este oglinda anului 2018 la Târgu-Neamţ.

PUBLICITATE