Directorul Spitalului Județean, Ioan Lazăr, a fost demis! OFICIAL


Ioan Lazar spital neamtDupă ce la începutul lunii, pe 4 martie, Emilia Arcan menționa într-un comunicat de presă că L-A DEMIS pe directorul Spitalului Județean, abia astăzi, 16 martie, a apărut și notificarea semnată de Arcan și directorul executiv, Bogdan Bosovici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Emilia Arcan a demis directorul Spitalului Județean. Vezi cine e noul director

Notificarea îl informează pe Ioan Lazăr că „respectivul contract (n.r. – de management) a încetat începând cu data prezentei (n.r. – 16 martie 2016) la propunerea Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, întrucât s-au constatat <abateri de la legislația în vigoare constatate de organele de control și instituțiile abilitate în condițiile legii>” – Citiți notificarea pe mesagerulneamt.ro


Comunicat de presă CJ Neamț

Doctorul Lazăr a fost demis de către președintele Consiliului Județean Neamț

La propunerea Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, managerul unității spitalicești, doctorul Ioan Lazăr, a fost revocat din funcție, prin semnătura președintelui Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan. „În data de 3 martie 2016, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a adoptat Hotărârea nr. 6, prin care propune încetarea Contractului de management nr. 10503/20022 din 28 august 2013, în baza prevederilor art. 23, coroborate cu cele ale art. 22, lit. «k» din contractul de management. Am ținut cont de respectiva hotărâre a Consiliului de Administrație și am apreciat ca fiind necesară încetarea contractului de management, încheiat între Consiliul Județean Neamț și domnul Ioan Lazăr, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, emițând o notificare în acest sens, care a fost transmisă către cel vizat de respectivul document“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

Notificarea purtând numărul 5.507/16.03.2016, privind încetarea contractului de management a fost adusă la cunoștința doctorului Ioan Lazăr prin curier și prin fax. În notificare se precizează faptul că respectivul contract a încetat începând cu data de 16 martie 2016, întrucât membrii Consiliului de Administrație al spitalului au făcut referire la abateri în activitatea managerială de la legislația în vigoare, abateri constatate de către organele de control și instituțiile abilitate, precum Curtea de Conturi, Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, Parchet etc.

 

PUBLICITATE