Directorul DSP Neamţ: „Cu aviz sau fără, cred că explozia tot se producea“

Şeful DSP Neamţ, Radu Firăstrău, a declarat pentru Adevărul că se știa de lucrările de mărire a capacităţii secţiei ATI și că s-a dorit a se face un lucru bun pentru pacienţi.

Se ştia că se lucrează la mărirea capacităţii Secţiei ATI, în ideea de a se face un lucru bun pentru pacienţii care aveau nevoie de îngrijiri speciale şi că urmau să fie mutaţi de la etajul trei la doi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Probabil că se lucra la o documentaţie pe care urmau să o trimită la DSP, una prin care să ni se ceară avizul. Aceasta nu a venit la noi.

Direcţia de Sănătate Publică nu avizează circuite electrice, ci circuite epidemiologice.

Nu vreau să învinovăţesc pe nimeni, pentru că ştiu că s-a dorit a se face un lucru bun pentru pacienţi“, a declarat Radu Firăstrău pentru „Adevărul”.

Potrivit sursei citate, directorul DSP Neamţ, care este jurist, a mai declarat că, în opinia sa, catastrofa petrecută în Secţia ATI, sâmbătă seară, s-ar fi produs oricum:

„Cu aviz sau fără aviz de la DSP, cred că explozia tot se petrecea.

S-a vrut un lucru bun, dar… Aşteptăm să vedem ce va stabili ancheta despre cauza incendiului.

Am tot respectul pentru toate cadrele medicale aflate în prima linie a luptei cu epidemia, cele de la ATI, pentru că ştiu în ce condiţii se lucrează acolo, şi asta de opt luni.

Am fost şi eu internat în spital, fiind depistat pozitiv cu noul coronavirus“, a mai spus Firăstrău.

PUBLICITATE