Direcție Județeană de Drumuri, condamnată la o amendă penală pentru ucidere din culpă

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a fost condamnată de magistrații de la Judecătoria Suceava la o amendă penală de 125.000 de lei pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident mortal petrecut în decembrie 2015, informează Monitorul de Suceava. Sentința Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În sarcina Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava, s-a reținut că nu a luat măsurile corespunzătoare în sensul montării indicatoarelor de avertizare a participanților la trafic cu privire la existența unei curbe deosebit de periculoasă și de restricționare a vitezei pe sectorul de drum de pe DJ 290, situat între localitățile Fântânele – Verești și pentru îndepărtarea arborelui situat la limita drumului, în dreptul curbei deosebit de periculoase, copac ce a reprezentat un pericol potențial pentru participanții la trafic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Expertul din dosar a concluzionat că lipsa indicatorului rutier de semnalizare a curbei în mecanismul producerii accidentului a constituit un factor decisiv în producerea accidentului, iar dacă nu exista obstacolul impactul nu s-ar fi produs.

În același dosar a fost trimis în judecată și șoferul care a intrat cu mașina în copac, din cauza vitezei și a faptului că băuse. Și el a fost condamnat, primind o pedeapsă rezultantă de 2 ani de închisoare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului, însă pedeapsa a fost suspendată condiționat pe durata unui termen de încercare de 3 ani de zile.

Accidentul s-a produs pe 14 decembrie 2015, pe DJ 290, în localitatea Verești. Într-o curbă la stânga, șoferul a pierdut controlul volanului, mașina ieșind în afara părții carosabile și a intrat într-un copac de pe marginea drumului, după care s-a răsturnat.

În mașină erau cinci persoane. Pasagerul din dreapta a murit, iar o fetiță de 12 ani, aflată pe bancheta din spate, a fost grav rănită.

PUBLICITATE